dijous, 21 de febrer del 2019

Reduïm el plàstic a l’esmorzar?

Avui hem treballat com fer un diagrama de barres. 
Aprofitem que estem investigant sobre el plàstic.
fa tres setmanes hem començat a fer un registre dels dies que portam plàstic per esmorzar. Al llarg d’aquestes setmanes, teniem un repteaconseguir dur menys plàstic al nostre esmorzar i ho hem aconseguit!! Tot i així hem de reduïr el plàstic al nostre esmorzar.



Hem valorat els resultats de la graella. EL moment de la valoració, ens hem adonat que per saber si hem aconseguit el repte hauríem de comptar totes les creus i ens hem posat a comptar-les, però finalment ens hem adonat que tampoc és una bona idea. Per això, la mestra ha proposat fer un diagrama de barres amb els policubs (multilink) i abans de fer-ho hem parlat que és un diagrama de barra i per què serveix i quines persones els fan servir.

Ens hem posat mans a l’obra i hem fet dos tipus de gràfics de barres:
1ràHem representat amb policubs el nombre de dies i la persona que havia dut plàstic a l’esmorzar.


1r representació:
Conversa:
Com podem ordenar-los perquè sigui més fàcil d’identificar el nombre de persones que ha dut menys plàstic i més plàstic.


2n representació: mos hem adonat que no fa falta posar el nom de la persona, ja que és un repte de grup, aleshores la representació del policubs de les persones que haviem dut l’esmorzar sense plàstic l’hem feta només amb els policubs.






Finalment, per parelles hem plasmat els dos gràfics de barres 


Amb això, el que volem és conscienciar a les persones que és possible reduïr el plàstic, si nosaltres amb 3 setmanes ho hem aconseguit, entre tots i totes ho podem fer també.
Vos animan a tots a provar-ho!!


4 comentaris:

  1. Bona manera de fer visible el plàstic que utilitzam. Mirarem de reduir-ho més 👍

    ResponElimina
  2. Qué buena idea! Los niños están muy concienciados, ahora nos toca a nosotros!

    ResponElimina
  3. Qué buena idea! Los niños están muy concienciados, ahora nos toca a nosotros!

    ResponElimina
  4. Grasis guapes:) la setmana que ve difondrem mitjançant la radio de l’escola la importància de reduïr el plàstic i animarem a les altres classes a fer-ho. Bon cap de setmana

    ResponElimina